Wortelwerk

Onderzoek jouw levensthema’s en jouw familieverhaal met hulp van het genogram en intuïtieve counseling.

"Ik wil mijn familieverhaal onderzoeken."

Onderzoek in 3 gesprekken jouw eigen familiedynamieken en verhalen. In dit korte traject breng ik het werken met het genogram en intuïtieve counseling samen. Op die manier krijg je zicht op hoe jouw verleden van invloed is op jouw leven, werk en relaties nu.

We verkennen de familie van jouw ouders en jouw eigen plek in jouw gezin van herkomst. De feitelijke informatie vanuit het genogram en de intuïtieve informatie vanuit mijn energiewerk bieden je de ruimte om jouw familieverhaal  vanuit verschillende perspectieven en op meerdere lagen te onderzoeken. Wat is er gebeurt, met jou en met jouw familie? Hoe zijn deze verhalen en de reacties daarop vervlochten tot jouw unieke manier van zijn en (over)leven? Welke patronen hebben zich in jouw familie ontwikkeld? Wat kun en wil je nu anders doen, loslaten? Maar ook: welke kracht is er voor jou aanwezig in jouw familie en in jouw ervaring?

Na afloop van de drie gesprekken heb je een overzicht van jouw familie en de familiedynamieken in de vorm van een genogram in .pdf en heb je meer inzicht in hoe jouw eigen thematiek zich verhoudt tot jouw familie context.

Voorafgaand doe je al wat huiswerk om jouw eigen familie straks gemakkelijk in kaart te brengen.  

Voor wie

Iedereen die nieuwsgierig is naar diens eigen intergenerationele familiedynamiek. Ook voor wie vanuit werk of opleiding kennis heeft gemaakt met het genogram, maar er nog niet aan toe is gekomen om een eigen genogram te maken: wees welkom! 

In het bijzonder wil ik mensen van kleur en mensen met een migratieachtergrond uitnodigen - de familiecontext staat nooit los van een historische en geografische context. Migratie, verplaatsing, ons koloniaal verleden, biculturaliteit, de mechanismen van insluiting, uitsluiting en aanpassing hebben allemaal invloed op wie je nu bent. Ik wil graag ruimte vrijhouden voor de verkenning die jij te doen hebt. Ik weet uit eigen ervaring dat onze voorouders soms lang hebben moeten wachten tot we weer met hen in verbinding komen.

Hoe

Het genogram maak ik digitaal in het programma Roots of Me. Verder maak ik gebruik van energiewerk om jouw verhaal te lezen en terug te spiegelen op een dieper niveau. 

Ik ondersteun met de kennis en ervaring die ik heb vanuit mijn ervaring met Roots of Me (7 jaar) en mijn praktijk (10 jaar). Jij houdt zelf de regie over jouw proces. Het uitgangspunt is onze onderlinge gelijkwaardigheid. 

Wat is een genogram?

Een genogram is een grafische weergave van een familie waarin ook familieverhalen en intergenerationele familiedynamieken inzichtelijk worden gemaakt. Het is ontstaan als instrument voor familietherapie en wordt nu ook toegepast in onderwijs, counseling, coaching en persoonlijke ontwikkeling.