Training energiewerk

Ik geef regelmatig trainingen om energetisch bewustzijn te versterken, zodat je beter kunt omgaan met je eigen energie en die van anderen. 


"Energiewerk voor veelvoelers"
Introductie workshop 

Created with Sketch.

Zorg ook energetisch goed voor jezelf. 

Hoe zou het zijn als jouw sensitiviteit niet tegen je werkt, maar voor je? 
Als je bewust bent van de indrukken om je heen en tegelijk ook jezelf duidelijk kunt waarnemen? Gecentreerd en met beide benen op de grond.  Deze workshop is ontwikkeld voor wie van nature extra gevoelig is voor wat er in en om haar heen gebeurt, voor veelvoelers dus! 

Waarom deze workshop?

In tegenstelling tot onze mentale intelligentie krijgt onze sensitieve (spirituele en emotionele) kant vaak minder aandacht. Daardoor blijven indrukken en prikkels ongrijpbaar en abstract, we hebben immers niet geleerd om te praten en te werken met deze kant van onszelf. Als je van nature veelvoelt (HSP/hooggevoelig bent) kan dit extra frusterend zijn. Wat moet je met al dat gevoel en al die indrukken? Wat kun je ermee en kun je het ook doseren?   Daarom ga je in dit programma: 

  • ontdekken hoe je je eigen energie beheert, o.a. door te gronden en je persoonlijke ruimte te verduidelijken, 
  • onderzoeken hoe je met emoties en stemmingen van anderen omgaat, 
  • ervaren hoe je jezelf kunt ontladen en opladen.

Wat ga je doen?

Tijdens twee ochtenden onderzoek je in een kleine groep van 8 tot 14 personen jouw sensitieve vaardigheden. 

Dat doen we met behulp van visualisatie oefeningen (geleide meditaties), schrijfoefeningen en praktische oefeningen in tweetallen. Tussendoor bewegen we om ons hoofd fris te houden en om ook je lichaam te betrekken bij je innerlijke ontdekkingstocht.

"Baas in eigen energie"

26 maart en 2 april 2020

i.s.m. Haagse Hoogvliegers.
Meer informatie en aanmelden via deze pagina

Created with Sketch.

Leer je sensitieve intelligentie succesvol inzetten.

Deze training is voor wie bovengemiddeld veel voelt (HSPers) en effectief met zijn/haar sensitiviteit wil leren omgaan. Als je wilt leren hoe je om kunt gaan met de energie en emoties van anderen én wilt leren hoe je je bijzondere voelvermogen verder kunt ontwikkelen, past deze training bij jou.

Er zijn mensen van wie de blik van nature gericht is op de ander. Die voelen wanneer een project klem loopt, wat er aan schort in een organisatie, waar het aan ontbreekt bij de directie en wanneer een situatie compleet uit de hand zal lopen. Ze voelen het aan hun water of proeven het in de lucht, maar kunnen niet altijd in woorden uitdrukken wat zij ervaren en waarom.

Deze voelers, empaten, extra ontvankelijken of (hoog)sensitieven nemen meer waar dan er bewust met hen wordt gedeeld. Ik noem ze veelvoelers. Ze maken als vanzelf diep contact met een ander en gaan er soms vanuit dat anderen dat ook (zouden willen) doen. Zij zijn de mensen die met een voet in de onderbewuste onderstroom staan van een relatie, de organisatie of van een samenleving in groter verband. En juist die onderstroom maakt dat ze af en toe kopje onder gaan, met burn-out of overspannenheid als mogelijk gevolg. De grote uitdaging is om te voelen wat er te voelen is, te vertrouwen op innerlijk weten, de sensitieve informatie te vertalen naar een passende actie en intussen zelf fier overeind te blijven lopen.

Voor wie veel voelt en diep wil werken is het belangrijk om:


  1. Te bouwen aan stevig fundament en voedende basis voor jezelf  – Door diep te wortelen, je eigen grenzen te  voelen, kennen en kunnen aangeven en je eigen ruimte in acht te nemen. Elke. Dag. Weer.
  2. Te breken met overtuigingen die het vertrouwen op het innerlijk weten in de weg staan.
  3. Een bewustzijn te ontwikkelen van waar je op leegloopt, van oplaadt en waar je zoveel van hebt dat je ervan overloopt. Om te kunnen voelen wanneer je in je kracht staat en waardoor. Veel-voelers en hun omgeving hebben er baat bij om te leren herkennen wat van henzelf is en wat van een ander.
  4. Te leven en werken vanuit bezieling. Je hoeft dit diepe pad niet alleen te bewandelen. Er zijn collega-veel-voelers, muziekstukken, prachtige wolkenluchten en geweldige (huis)dieren om je mee te verbinden. Die als krachtbron kunnen dienen om je op te laden om weer geïnspireerd en met een vol hart aan het werk te gaan.


Het vergt enorme kracht om diep geraakt te kunnen worden. Mee te voelen met een ander. Empathisch te zijn. Zorg er dan ook voor dat die kracht de tijd krijgt om weer aangevuld te worden en zeg nee als de koek eigenlijk op is. In het vliegtuig worden instructies gegeven om éérst het eigen zuurstofkapje op te doen en dan pas die van een ander. Dat is lastig voor veel-voelers. Zij kunnen gemakkelijk door externe prikkels met hun aandacht buiten hun lichaam terecht komen en zodanig vergeten dat ze er zelf ook nog zijn, dat zij alleen maar oog hebben voor de behoeften van een ander.

Speciaal voor veelvoelers heb ik de training Baas in eigen energie ontwikkeld. Samen met een groep doorloop je de vier stappen: bouwen, breken, bewustzijn en bezieling, en leer je oefeningen om zelf je energie beter te beheren en je sensitieve kwaliteiten te versterken.

Iets voor jou? Neem contact met mij op voor meer informatie. Of meld je aan via Haagse Hoogvliegers.

Locatie

De training vindt plaats in Nassauparc, Nassaulaan 13 in Den Haag.